Thursday, January 21, 2016

Saturday, October 24, 2015

Politik & Perniagaan

Saya bermula hanya dengan anak seorang ahli politik. Melalui zaman politik jatuh bangan ayah membuatkan saya kenal politik. Namun diri sendiri seorang ahli perniagaan dari azali. Memulakan perniagaan sebagai seorang anak ahli politik agak bagus kerana ramai yang mengenali. Tapi untuk mengekalkan perniagaan dilandasan yang baik memerlukan kecekalan dan ketabahan.
Saya bukanlah seorang yang bagus dan berbakat. Saya masih belajar dan mesti belajar. Namun setelah mempunyai anak saya selalu memikirkan masa depan anak bangsa dan pada saya hanya politik sahaja kuasa yang masih tinggal untuk menjamin masa depan. Saya mengambil keputusan untuk berbakti dalam politik dan menawarkan diri memegang jawatan dengan bertanding...
Menjadi seorang pemimpin kerdil bukanlah suatu yang mudah. Pelbagai halangan dan tomahan yang datang jua pergi. Hati budi teman-teman juga semakin kita kenali. Ada yang membusuk ada juga yang baik hati nurani. Semua itu saya kutip satu satu satu. Perasaan takut mula menebal. Bimbang seandainya tersalah haluan.
Setelah bersama dalam kancah yang serius ini saya belum mencapai keputusan ke mana hala tujuan saya. Adakah masih di sini atau kembali seperti saya yang asalnya.

Wednesday, June 11, 2014

Blog Out?

Salam.
Lama tak tulis blog.
Rindu pun iye.
Kwn2 zaman blogging dulu pun dah hilang.
I mean dorang pun dah tak berapa nk menulis.
Tapi ramai gak still keep in touch.

Owh Life!
It goes on.
Really!

Anak pun besar sikit.
Next year nak school full time.
Mak nya pun busy like bees.
Nak susun sikit kehidupan yg agak haywire.


Tuesday, November 12, 2013

Characters of Cartoon

There is no right or wrong, when it comes to making art.
Making sure that you have fun, is the most important part!
Splash a little paint. Draw a little line
Just make sure that you have fun
Each and every time!

Bestnya sejak ada Balqish. Sekarang mommy boleh join Balqish tgk sume kartun yg mommy suka sejak kecik sampai la ni. Cuma Dora je mommy baru kenal. Dulu just tgk2 cam tu je skrg join sama hapal lagu2 kartun...
Heheh! Saya mmg suka sgt Barney, Spongebob,Mickey,Tom nJerry pastu Lion King, Jungle Book. Pastu saje je beli DVD The Land Before Time. Teringat zaman muda mudi dulu..

My Cheeky Baby

 Erm Hihi.
 Ouh Uhhh.
 Eeeeeee!
 Ooooooo!
Uhhhhhhh!

Alhamdulillah diizinkanNya merasai nikmat menjadi seorang ibu. Syukur. Lama jugak tak update tentang sang anak yg sorang. Sehingga hari ini masih lg ada yg bertanya tentang cik puan Balqish ni. Dia cepat sgt besar. Super cepat. Sehingga maknya terasa takut berhadapan dengan masa depan. Oh iya Balqish dah sekolah dan dah berenti pun. Mayb next year masuk school balik. Doakan yang terbaik utk kami ya.

Wednesday, October 16, 2013

Saya sebenarnya..

Salam...
Alhamdulillah saya jumpa siapa saya sebenarnya. Kerana cuba menjadi orang lain bukan diri sendiri saya terpaksa menahan airmata dan menelan sebak emosi jiwa patriotik menjadi daging. Hari ini saya sebenarnya seorang yang sangat PATRIOTIK ini akhirnya mengambil keputusan drastik menjadi diri sendiri.

Saya mau ingin dan tekad memperjuangkan semangat yg selama ini saya fikir orang lain boleh perjuangkan. Bukanlah ingin menuding jari orang lain tidak betul jalannya tapi daripada menyesal kemudian tidak lagi berguna. Merenung nasib anak bangsa yang semakin jauh dari jiwa bangsa baiklah kiranya saya menyumbang walaupun kesannya mungkin sekadar dipinggiran. Sekurangnya saya cuba.

Saya cinta saya sayang saya kasih pada bangsa saya. Hidup mati untukmu.

Friday, October 11, 2013

Balqish & Eyeliner



OhMyyyy!
Anak momy syg. How i miss u sayang. Been so busy lately. Tapi malam2 dapat peyuk2 lega. Rasa puas. Pantang tinggal makeup bag je mesti nk conteng muka dia sendiri. Good try baby tp u still too young for those makeup.
Yours truly,
Momy!