Tuesday, May 3, 2011

Turun 10kg dalam 3 bulan

Pening saya duk mikir pipi saya yg mcm kena pam. Kembang mcm belon dan semua bhgn lain pun kembang. Saya dah tak tahan dan betul2 rasa tension gile2. Bermula Mei saya nekad kurangkan mkn dan betul2 ikut rules yg PT saya bg. Tapi tak tau lah mcm mana. Inilah penangan sonok BF sampai bedal semua jenis mknn yg ada dlm dunia nih tanpa rasa bersalah.
Tapi apa perlu saya buat utk membantu saya menurunkan berat badan secara konsisten dan cepat. Terdesak sgt2 dah ni. Seluar n baju semua tak muat lebih2 lagi tang lengan n perut. Masyaallah! Tertekan nih.
Saya pun tak paham kenapa kdg2 saya ni tak boleh nak tahan minat yg tinggi terhadap makanan. Kalau makan tu tak agak2 nak yg extravaganzaaaaaa je. Okeh. Kali ni kalau boleh nk elakkan ke sopping mall n kalau boleh nk mkn oat je. Ermm i mean oat dgn something2... Erkkk... Ok ok oat je. Juice? tu kira food ke? Ok Lime Juice.
Kalau korang ada apa2 product yg menjadi atau ada cara cepat nk turun kan berat pehlisssss help me!

9 comments:

cik chinta said...

kan x lama lg da nk masuk rejab syaaban, jom kt sesama puasa direk sampai rmadan. kompom 3 bulan trun 10kg :)

Arlina Rosli said...

cik chinta: agak2 pengsan tak BF sambil puasa 3 bln?

miss sue said...

kak na,kawan sue mkn herbalife..ade bpe org yg amik...semua jd..kalo kak na boleh thn la..sbb die minuman yg bg sue x best gile!! huhuhu

Mamaicha said...

salam

arlina, boleh cuba lactolite. it's very good and it's not the kind of regime where u must be dependant of it. i've tried it and lost 5kg in 2 weeks. paling best tummy cepat turun.

mamaicha

strawberi said...

sy pun tgh nk diet...1st thing sy buat..pikir blk ape kita mkn..bcoz sblm ni..sy slalu bekfes nasi lemak..so skang..no more ns lemak..roti bakar je ...
mlm plak..sdulu sy slalu mkn nasik..now sy mkn roti sekeping je..atau biskut..tghari je sy mkn nasi..hehe..

ShilaShower said...

kita menghadapi dilema yang sama, eehehehhe.

ceera said...

kak tak pengsan la bf sambil puasa sebab puasa tahun lepas saya bf keisha ok je. Pagi2 sahur tu akak minum air bebanyak lah. Makan vitamin siap2. Mesti ok kak. Insy.

aidie said...

try out debella enzim & fiber :)

Arlina Rosli said...

miss sue: herbal life! ha ahh! ok! akak suka shake dia tp mcm lapar gak.. takpe2 consume tea je sbb detox. tq yang.

mamaicha: brand ape tu yang... ok ke?mana nk cari?

strawberi: hihhikkks.. kan... mmg mkn oat n biskut kering je nih. tak tahan dah gemok!

shila: dah tu mcm mana kita ni?

ceera: heheh. tapi kalau 3 bln bkn mak je kurus anak pun kering...hahahah.

aidie: minum ke mcm mana tu? mana nk cari?