Friday, February 4, 2011

Bila tiada keyakinan diri


How i wish that i cud turn this world into black n white?


Kebelakangan ni saya mengalami kemurungan yang amat teruk. Saya rasa teruk... Buruk. Ugly! Malah saya tak de keyakinan diri bila berdepan dg orang ramai. Seboleh-bolehnya saya cuba mengelak attend dinner atau bersosial. Saya rasa selamat duk umah n kuar dgn teman rapat sahaja. Uih kalaulah botox tu tak haram mmg dah lama dah saya buat(terpengaruh dgn Kim Kardashian)...


Saya rasa tak selesa dgn diri sdiri. Tak suka bergambar dan tak reti berpakaian apa lagi nak bergaya. Rasa nak nangis je. Nasib baik ada Balqish n Faizal. Kalau tak mmg blues je... Korang pernah tak rasa macam ni? Pastu nak wat mcm mana ye. Sedih dgn diri sendiri.

Saya takdelah nak jadi lawa or cantik ke. Tapi cukup lah kalau boleh balik mcm dulu rasa yakin. Saya tak rasa nak mekap atau pakai baju cantik2 sbb tak yakin dgn diri sdiri. Kalau dulu saya sgt suka pada limelight tapi sekarang semua tu GONE!

p/s: okeh! korang dah tau rahsia saya... so jgn terkejut kalau terserempak dgn saya jln menunduk...

8 comments:

ceritacherita said...

knp boleh rasa mcm tu? I tgk badan u & muka u sama mcm before u deliver. I dulu after few months deliver mmg muka agak pucat & badan agk out, tp hentam je la.

sue said...

ish..akak comel la..bakpe xdok keyakinan nye..huhuhu

RozSyah said...

aku xsuka mung jd gitu ina..aku rs mung la antara kwn aku yg mempunyai keyakinan diri yg tinggi..jgn down gitu k..mung sentiasa boleh atasi segala-galanya..be confident!

Elluza Romlan said...

Hi Cikgu Arlina..
Me oso felt the same feeling too..no worries balqis and ur lovely hubby are there for u..cheer up, i know u can do it..bykkan zikir dan dun shy to tallk to Him..insyallah life will be shine again. the scenario wont last long, its normal after delivery..tak hengat la apekename sindrom tu, tp memang wujud pon..

Kaseh NazLieza said...

sama la kak..kdg2 liza pon dh hilang keyakinan diri..xpe kita cuba cri diri kita yg dulu k..

Anonymous said...

Assalamulaikum Arlina,

akak ni silence reader heheh...suka baca blong lina...biasala bila lps bersalin kita akan ada rasa mcm mana yg lina rasa..tp jgn ikutkan sgt perasaan tu...

Lina bertuah sbb ada family yg ambik berat...ada anak yg sgt comel & husband yg sentisa disisi, itu sudah cukup buat kita rasa diri kita cantik dan lawa..,soal bentuk badan lps bersalin lina jgn ambil pusing sgt..perubahan tu boleh buat sikit² lama kelamaan lina npk hasilnya...jgn terburu² nnti kita yg stress...

Jgn rasa rendah diri..lina kan cantik orgnya..kita patut sentiasa bersyukur dgn apa yg ada...dan jgn asyik terfikir soalan² seperti kenapa? mengapa? dlm diri kita..bila ada soalan² mcm tu mulalah kita akan buat perbandingan, risau dn mcm² lg.

Lina Tenangkan diri, lina just fikirkan apa yg harus saya buat untuk diri saya, untuk anak comel saya & family saya. Lina kena jgk luangkan masa untuk diri sendiri tau..seperti pergi spa ke..& mcm² lg.

Bukan setiap hari sekurang-kurang 1 atau 2 kali seminggu lari dari rutin harian untuk memanjakan diri...insayaallah..boleh hilang stress & menaikkan keyakinan diri semula..

ok lina kita skrng ni mesti enjoy dgn life baru kita tau.. :)

bye..(^_~)

ReeNaJoE said...

salam kak..i just went browsing d net n jumpa ur link kat cni..sy dl pun pernah rasa exactly like dat...just keep ur head high n be proud of who u are...allah x tgk pun fizikal kiter but yg pntg hati kena bersih...(^_^)

Drama Mama said...

what makes u feel that way? cheer up! ur beautiful. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com