Thursday, December 16, 2010

Balqish 3 bulan

Balqish 15 Disember 2010.
Balqish da amik injection untuk 3 month punya. Balqish tak nangis pun? Grrrr! Mommy n Doctor heran. Plus Rotavirus Vaccine. Tapi smlm dia kurang minum susu. Sian dia. Sudahnya mommy nangis tak henti2 sbb risau... Tapi dah start minum balik dah... Tu pun kena force.
Pada 15 Disember 2010:
  1. Balqish sudah ikut rutin tido yang teratur... Lepas susu pukul 12 malam mommy akan bangunkan dia pukul 5 pagi utk Big Susu Time-5oz.
  2. Balqish dah 63cm tapi 6kg je berat... Sbb Balqish dah lasak n suka cycling tak kira waktu.
  3. Balqish dah bole respon ke mommy with laugh out loud...
  4. Balqish dah bole hold head steady and reach for an object iaitu he soft toy kegemaran.
  5. Balqish dah try tu roll over tapi still tersekat pada siku...Sudahnya Balqish marah2..Hahah!
  6. Dah pandai marah bila mommy or cikDe or mamaNo tak layan dia cakap2.
  7. Balqish pakai baju 6-12months (byk sgt baju Balqish yg pakai sekali je lepas tu tak bole pakai dah! membazir betul.)
  8. Balqish suka buat razzing sound sambil kuarkan air liur yg banyaaaaaaaaak.
  9. Mommy rasa sgt tak nak keje... Nak peyuk2 dia je... Mommy rasa sebak bila tinggal dia walaupun kejap.
  10. Daddy pun susah nak kuar sbb mommy n Balqish akan wat muka sedih.


4 comments:

faizal hamdan said...

mommy, baby, mommy, baby... asik2 mommy dan baby..

Anonymous said...

balqish comellllll sangat!!!!

@in said...

rambut tercacak2 lagi tuuu...

pipi pun dah bam2... tu mommy balqish geram je tu ek....hihihi....

biler ada baby ni memang teruja sangat2...nanti dah besar sikit kiter lagi rindu waktu dia masih baby dulu....

Arlina Rosli said...

sayang: ye la Daddy!

anon: tq dear...

@in: rambut daddy... :-)mmg sedih je nk tinggal dia...