Monday, November 8, 2010

Medela Freestyle Breast Pump

Budak kecik bernama Balqish!
Dear dolls...
Ada yang tanya saya guna pump apa... Mana lagi bagus... Ok ke tak pump A, ke pump B ke... Errrm! Susah nak jawab tu. Jadi saya ada tanya kawan2 saya yg guna pump jenis lain selain yg saya guna...
Ok... Saya guna Medela Freestyle which is stakat ni saya dan kawan2 saya yg pernah guna pump lain bila guna pump ni sangat lah berpuas hati tapi harga nya agak tinggi sikit berbanding pump lain. Cuma korang bole try tgk kat sini utk harga yg rendah tp selalu out of stock...
Cuma saya ni biasa lah bukan seorang yg cermat... Silikon pump saya sudah kaput dan perlu diberi nafas baru dan saya pun telah order dari site yg sama...
Cuma ada kawan saya pakai Spectra tapi saya tak pasti jenis yg mana satu... Yg letrik gak kot ...dia cakap pun bagus. Cousin saya dulu pun ada guna manual pump medela tp dia cakap mcm nak patah jari jemari baru dapat 1 oz...
Bagi saya pulak, kuantiti susu tu bergantung kepada individu dan berbeza2. Saya sendiri pun makan lobak putih dan minum susu mammil utk menghasilkan susu yg byk. Kalau saya kurang mengambil lobak putih, susu saya jadi kurang creamy...

1 comment:

Anonymous said...

I hadn't noticed arlinarosli.blogspot.com before in my searches!
Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!