Monday, October 18, 2010

Petua memperbanyakkan susu badan?

Hai dolls...
Saya sangat suka menge-pam susu untuk Balqish. Ada jugak kadangkala ter-missed waktu tapi saya akan konsisten demi baby tersayang. Mcm2 petua untuk nak bg susu banyak, tapi saya tak tahu mana ssatu betul. Cuma untuk diri sendiri saya banyakkan makan lobak putih dan sawi dan susu mamil. Saya tak sure sama ada susu saya ni byk atau pun tak tapi setakat ni cukup untuk Balqish.
Sebagai new mom, saya ada sejuta soalan dan ada sejuta perasaan ingin tahu tentang kehidupan sebagai ibu dan bagaimana nak besarkan baby. Saya ingin susukan anak saya dengan susu badan dan selalu ingatkan diri saya supaya peroleh kekuatan... Doakan saya ye!

4 comments:

Anonymous said...

kalo ikot pengalaman i, masa pantang and seterusnya untuk tambahkan susu:

1) minom susu alpha lipid
2) minom horlick pun okay jugak
3) makan pil fenugreek, i beli kat farmasi GNC, salah satu oultlet dia ada kat Avenue K, KLCC.

good luck!

Arlina Rosli said...

anon: noted... kalau perlu nnti kena g cari pil tu...heheh.

ceritacherita said...

insyallah u akan get thru, lagi byk breastfeed & pump insyallah susu makin byk.

Arlina Rosli said...

cc: tq laling! ameen!