Friday, October 15, 2010

Balqish Sebulan





Sedetik berlalu Balqish hari ni berusia sebulan. Gembiranya saya dengan si comel yang manja ni. Anakanda yang bisa buat saya tertawa dengan gelagatnya yg comel dan mengundang airmata andai sesuatu yg tak kena berlaku... Pengubat hati dan penglipur lara. Penghubung antara saya dan keluarga malah mengeratkan kasih sayang kedua org tua saya.

Pada hari ini 15 Oktober 2010:
  1. Balqish minum susu 3-4 oz sekurangnya 8 kali sehari.
  2. Balqish suka buat muka merah padam bila breastfeed.
  3. Balqish demand di dodoikan bila nak tido.
  4. Balqish isap susu gelojoh.
  5. Balqish suka setiap kali tukar diapers.
  6. Sekali pump susu boleh dapat 5-8 oz dan pump sekurang2 nya 5 kali sehari.
  7. Tok Wan Balqish dah tak senang bila pergi menghadiri majlis sosial.
  8. Tokki selalu rindu kan Balqish.
  9. Baju 0-3month dah mula sendat dengan Balqish.
  10. Mommy n Daddy saaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang Balqish sangat!

6 comments:

the kecik said...

dah sebulan eh? cepatnyaaaa!
You mesti dah tak sabar nak kerja blk? Or still berbelah bagi?

Anonymous said...

mom and baby...both looks gorgeous!

Memey Anuar said...

ina,
anak daddy btol tau balkish ni hehe
potostat muka daddy

murah rezeki balkish ina dpt produce susu byk kan..

Arlina Rosli said...

kecik: keje sambil bwk baby..hihi.

anon: tq.

memey: tu laa. muka daddy... dagu je mcm mommy...
ni tgh cuba nk byk kan stok...

ceera said...

kejap je dah sebulan kan kak kan...

Arlina Rosli said...

ceera: kannn? tak sabar nk tgu 3 bln sbb bole kasar2 sket.heheh.