Saturday, September 25, 2010

Postpartum Blues

Owww... Cerita tentang dalam pantang nih... Saya gembira dgn support dari seluruh ahli keluarga dan sahabat2 saya... Tapi saya jadi emosi kdg2 bila semua benda org tak kasik saya buat... Pagi2 mak saya dah siapkan breakfast-saya rasa menyusahkan... Mak saya dan Faizal mandikan baby-saya rasa mcm kesian. Faizal temankan n tolong mandikan saya-saya rasa sedih(owww! sayang! mcm mana idup saya tanpa sayang?)... tu pun rasa nak nangis...
Lagilah bila duduk2 n baring2 je spjgn confinement ni saya berasa waktu berlalu sgt perlahan... Bila fikirkan ttg keje ttg baby ttg org2 sekeliling saya mcm sgt lemah. Saya rasa mcm nk pegi keje... Rasa mcm2...
Tapi bila duk ngan Balqish saya rasa nk berhenti keje. Nak jadi mommy sepenuh masa... Seronok bila breastfeed dan tukar diapers... Seronok setiap kali Balqish jaga dari tido dan tergeliat2...
Bagaimana mau atasi perasaan mcm ni? Atau pun mmg selalu berlaku mcm ni?

7 comments:

ceritacherita said...

Saya rasa mmg org dlm pantang begitu. saya dulu pun sama, asyik nangis je hari2. tahla semua rasa sedih. Hubby pergi kerja pun nangis. Tak best sgt sbb perasan camtu. Tapi right after habis pantang je dia akan ok mcm biasa. Maybe kita jadi gitu sbb kita dah biasa sibuk jln sana sini, bila kena berkurung dlm rumah je itu yg kita jadi mcm tu.

so don't worry so much, habis pantang nanti insyallah ok. dulu saya hari2 kira berapa hari lagi nak habis pantang. hehehehe

Arlina Rosli said...

cc: tq babe... saya mmg down...tambah2 lepas berkepit ngn husband tak keje sebulan lebih ni tiba td dia blk KL... mmg menangis kalahkn baby...
harap2 pun abis pantang nnti ok la... tak sabarnyaaa...

-MsGoodNite- said...

xthu how 2 comment coz xde pengalaman. But i love 2 read this

Arlina Rosli said...

MG: along pun xdok pengalaman... tapi ramai gop yg share... harap2 buleh cope la...

-MsGoodNite- said...

okeh ar 2.. Nt spai giliran sya, along kbo la plok hehe

Arlina Rosli said...

MG: no worries...sharing is caring isnt it?

-MsGoodNite- said...

hehe..betul2 :)