Thursday, August 26, 2010

Post tanpa gambar

Hai dear dolls...
Korang perasan tak lately byk post sy takde gamba sangat... Saya tak amik gamba masa masak, masa shopping, masa itu masa ini disebabkan ini...
Kamera saya terlalu besar dan berat malah susah nak bawak dlm handbag. :-( Apa lagi time kat dapur nak amik gamba bahan2 utk memasak pun prob sbb berat dantangan kotor pulak tu... Bila jalan2 pulak mmg masalah la nak bwk kamera sebesar alam ni tak campur lagi ngn lens n aksesori lain...Haihhh! mengeluh! Mengeluh!

Jadi saya sangat memerlukan kamera back up utk letak dalam handbag dan buat pakai hari2... Sesuatu yg compact dan ringan dan kecik dan murah? (errrr!)...

Hahhhh! Mcm yang ni... Pada mulanya mmg sy nak beli yg ini tapi sebab dapat D90 mcm tertangguh je hasrat... Tapi kali ni saya mmg nak yg ni jugak... What say you?

5 comments:

Ceera said...

cantikkkkkkkkk
silala beli yo

the kecik said...

lumix lx-3 is the best! slightly bigger tp gambar mmg mcm slr. Puas hati la. Sbb kadang2 ada je benda tiba-tiba yg memerlukan gambar cantik. tp x bw the big one, lx-3 to the rescue. heheeh..

or else, get the new soney nex-5. nipis tp lens je la kedepan sikit, still, it's wayyyyy lighter than the slr.

Selamat bershopping!

Eh.. Bila due? = D

Nem0 o0h Nem0 said...

beli je la satu sis.senang nak bw kemane2..

faizal hamdan said...

hahaha...siapa yg bodek sampai dpt kamera ni...

The Queen Bee said...

beli semi pro kak mcm Lumix GF-1. Quality sama mcm professional camera ;) im using that