Saturday, June 5, 2010

Homemade Cheesecake with Love

Baru2 ni Faizal selalu sakit2 kepala sbb byk sangat kerja(syukur Alhamdulillah)... Saya sgt kesian tgk dia keep on cek blood pressure takut nnti tinggi pulak... Lepas tu maid saya ckp minum air rebusan kacang hijau atau apa2 dari kacang hijau bole reduce... sblm ni ada org try menjadi... jadi saya rebus la kacang hijau buat jus air letak dlm peti...tapi mcm kesian pulak kan minum air mcm tu... saya cuba ubah cheesecake letak kacang hijau...sedap sikit..hihihi..lagipun saya mmg pakar wat cheesecake ni (oooopsss!).

Sebab malas... saya just letak hiasan paling minima... takpe kot sbb dalam kek ni dah byk kasih sayang...hhuhu...

3 comments:

Norr said...

Salam...ai pun suka cheese cake.boleh turun kan ilmu...?sharing is caring rite...ngeeee..

Norr

The Queen Bee said...

wohh nampak sedapp!!

Arlina Rosli said...

norr: huhuuu...
senang.. 250g cheese piledepia,1 ltre fresh milk, 1/2tin susu pekat-blend

tambah buttermilk flavor n satu mug kacang ijau(rebus tos dan blend sikit)dan sedikit gelatin.

bakar.siap ngap!

Hanis: sedap? nak sedap agi beli kt kedai.ngee!