Thursday, May 6, 2010

Unhappy Mother's Day?

Ini kisah ibu dan anak... Alkisaaaaaaaaaaaah!
Saya dan faizal bawak mak saya pergi Jakel nak beli kain baju Melayu ayah... Biasa la kaum ibu2 ni suka masuk tempat yg eksklusif... Siap2 pilih utk ayah saya, saya pun nk belikan mak saya Mother's Day Gift! Saya pilih 2 pasang kain dgn harga RM1480 per suit! Which is fine la...kata nk bg adiah kan? Tapi... Bila dah siap2 potong bila nak bayar barulah saya tau kain tadi tu RM1480 per meter???????? Agagagagagaaaaaa! ngangaaa kejap!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Do the math please!


Keadaan paling tegang dengan diri sendiri... Mata saya yg tgk, tgn saya yg amik ... mulut saya yg mintak... ada org kata takpelah belikan makk... tp kalau ayah saya beli tak pelah... ye laaa! penilaian org berbeza2! Mcm saya, kalau dengan harga gitu baik saya beli henbag or cincin ke... entah laah! dah beli pun! Gelak sambil nangis....

3 comments:

mJ said...

gulp!!! youuuuuuuuuu...pi jakel tu kena tanya price bila dah berkenan kain...sbb somehow price tag dia mmg confius sket...huhuhu

yup...for me anything for the mother but worth it beli jewelery kannn...its ok laaaaaa...dah beli punnnn...insyaAllah ada rejeki lain nanti berkat hadiah kat mak :)

AyusnizaR said...

takpela ina, ape lah sangat rm11k tu kalo nak dibandingkan dengan pengorbanan sang ibu selama membesar dan menguruskan ina sekeluarga...

berbakti lah kepada ibu selagi ada hayatnya...andddddddd....happy mother's day in advance to u :)

Arlina Rosli said...

mj: betuuuuuul! babe, i tak kisah nk beli pape utk parents...tp ni kain je pun. lg pun i ni bknlah hartawan... satu lg my mom ni baju dia dah bergobok2...husband dia beli lg mahal...dan bkn dia nk sgt pun...tu yg ralat...sighhh! kalau helang ke cincin ke okei la kan?

ayus:ooh! im not comparing the price to my mom's sacrifaction..definitely NO! :-)