Monday, May 17, 2010

Bila bertudung



Saya mula bertudung setelah balik dari umrah buat pertama kali pada mei 2005. Semuanya adalah kehendak sendiri tanpa dipaksa2 oleh sesiapa. Kalau sblm tu sy pakai tudung ke kelas hanya kerana semua org dlm kelas pakai tudung... Tapi lepas 2005 saya mmg betul2 bertudung. Tapi selepas bertudung saya selalu mendapat layanan double standard terutamanya bila masuk designer boutique. Mmg ketara sangat layanan yg saya dapat dengan masa sebelum bertudung.

Kenapa mcm tu ek? Bukan saya sorang je perasan perkara ni... Ada few frens of mine yg baru bertudung pun dapat layanan mcm tu... Kalau korang mmg bertudung dari kecik mungkin tak perasan. tp bila kita baru bertudung kita perasan sgt sbb sblm ni lain tp lpas bertudung lain...

6 comments:

Yanar said...

pic yang atas tu jlo ker? lain nyer..

ceritacherita said...

arlina,
maksud u bila dah bertudung tak berapa nak layan ke? kejamla mcm tu, kalau pilih org berdasarkan dr penampilan.

mJ said...

i pun pakai tudung bile masuk U je tupun lps dipaksa my dad...tapi lama2 mmg atas kerelaan hati sbb terkenang dosa yg banyak kalo tak bertudung...

Arlina Rosli said...

yanar: yup...

cerita: bkn xbape nk lyn tp double std...mcm kita ni sengkek je!

mj: wahahaaa! my dad tak kisah, tp my mommmg la suruh pkai tudung.Ngeee!

The Queen Bee said...

so far i think i ok je kot. kita kena nampak yakin. anggap je SA tu xde duit. i suka anggap camtu hahahah bertambah2 la yakin

Arlina Rosli said...

hanis: hahaha! u muka org kaya. akak ni muka org miskin... baru2 ni kt ferragamo akak nk beli cuff link SA tu da kuar kn pastu dtg sorg lg suruh akak pilih dr luar je...siut! potong trus...