Tuesday, April 13, 2010

Saya hari ini

Lama jugak saya tak membebel kat sini. sebenarnya saya baru je recover dr demam yg terlampau... Tak pernah lg kena demam yg tak kebah2 utk jangkamasa yg panjang... Doktor ckp demam virus tu yg kuat sikit. Tapi Alhamdulillah da sihat da... Bila demam n tak sihat ni bertambah2 la tingat pada mak! Ye, suami saya sentiasa ada disisi tapi kesian jugak dgn dia sbb dia pun demam. Dah la demam kena pulak jaga saya. Malam2 saya asik meracau n menangis. Menggelabah la dia cari cooling pad n hot cream nk sapu. Sian yayang saya ni... Lepas lega mulalah saya rasa bersalah buat suami saya terjaga n turun naik nk amik brg or minuman. Saya rasa tu adalah hadiah ulangtahun yg terbaik saya dapat dari suami saya. Terima kasih sayang sbb selalu ada utk saya! Dannnnn saya tak nak da adiah mcm tu! heheheh!

Dalam kehidupan kita, selalu saja kita terlepas pandang pada apa yg kita ada dan terlupa utk menghargainya sehinggalah suatu hari kita kehilangannya. Saya tak mau jadi mcm tu. Saya ign selalu menghargai apa yg ada dan selalu berusaha untuk mendapatkan apa yg tiada...

Ada waktunya kita tak dapat nk kongsi kegembiraan yg kita dapat kerana bimbang org kata kita bermegah2... apatah lagi kekecewaan krn pasti org akan menggunakannya untuk menikam kita semula. Dengar ckp org tak tau la saya nk jadi apa hari ni maupun esok...

Bulan lepas saya melepaskan 5 org staf redglow. Seorg tu mmg nk berhenti dan 4 org lagi sbb prestasi. Mmg saya tak suka tukar2 staf tp kdg2 ada waktunyaa ia lebih baik begitu... Hidup bkn mudah. Kesenangan bukan datang bergolek. Saya byk belajar dari pengalaman yg sedikit. Dulu saya selalu pikir kenapa nk jadi boss yg tegas...apa salahnya berkawan dengan staf? Ohhhh byk sebabnya... Semuanya saya dapat dari pengalaman. Saya tidak merasa ralat walau sedikit pun krn masing2 punya kehidupan sendiri... Cuma saya ada seorg teman perniagaan yg hatinya sgt lembut. Dia selalu risau dan mau memikirkan soal org lain. Selalu sukar nk buat kepuutsan...hahahah! Senang je... As long as kita bertindak mengikut contract n agreement... Buat je!

Ohhhh! cukup2 lah membebel pasal perniagaan... Lepas ni saya nk shopping pulak... Terapi sikit....

4 comments:

faizal hamdan said...

susah buat keputusan, pecat sekali rakan tu...

mJ said...

arlina,
rasanye i met u at demc 2 weeks ago...u pakai mask kan...demam rasanyer...u with your fren n hubby...

i nampak tapi i sendiri tak larat nk tegur u...dok melepek jek tunggu turn Jon jumpa dokter...anyway time tu i baru kena penangan ubat pelali...terus lalok!

btw, me abrahyn...dan tukar link ke mrsjon.blogspot.com...kita exchange link ya...

Arlina Rosli said...

mj: ye ke? mmg tak daya... i dmam over 40 degree. 3 kali amik nebulizer... lenkali biar teserempak time mkn2 best jugak...teehee!
u pun dmam ke ari tu?
ok nnti i link kn blog u.tq!

mJ said...

i tak demam, tpi baru lps buat IUI...Jon yg demam