Tuesday, November 3, 2009

Stop making jokes, because it is not funny anymore!

At certain stage making jokes of why arent u pregnant n when are u getting pregnant is no more funny!

It is annoying!

Dont u think itu semua rezeki dari Allah? Semua tu kerja Allah. Im sorry because i am overly emotional.

Macam mana kalau anda di soal tentang sesuatu di luar kemampuan?

Let us play this...

Bila u nak pregnant? Then i'll ask back... Bila u nak beli rumah?

Kenapa tak pregnat lagi? Then... Kenapa kereta still kereta kecik?

U ke husband yg ada prob? Then... U ke husband yg gaji kecik?

Oklaaa.Tu je nak cakap. Mungkin rezeki u kat sini n org lain rezeki nya lain...

p/s: bosan dgn org sekeliling yg mcm tak paham bahasa tanya stupid question. tanya dah pregnant ke belum tak cukup ke?

11 comments:

Umi Rose said...

ermmm..usah kata u, I ni yg dah pernah pregnant, skrang lambat pregnant LAGI punnnnnn kena....menyampah kalau org tanya soalan mcm tu....

saudah said...

hi ina,

we are in d same boat here. mmg lelama cannot take it anymore kan?
rasa cam nak cilikan je mulut2 tu..

but think positive dearie. mmg ada hikmah kenapa we aren't mommy yet.

stay strong..

Arlina Rosli said...

to rose: u r rite... sabo ajela.

to saudah: hey there, i mmg dah xde emosi ttg to get pregnant. my husband pun xpernah complain. i bole terima org nak tanya dah ada anak ke? kenapa xde? itu saja..... bila kita da ckp xde rezeki cukup la. tak paham kot dorg ni.:-)

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Sabar ye kak... Let the people talk... Kita tutup telinga... Hehehe!!! Dah malas nak layan soklan tu... Sengih cam siput sedut jek la... *sigh* ::.

aina said...

hi,

i pon naik kebas orang asik tanye....nak je sound kat yg tanye tu "Bile u nak mati?" hehe macam dia tau je sume urusan rezki, hidup, mati ni....kena sabar je la...mungkin ade hikmah sume yg berlaku...

Yatie said...

sabar jelah... I yang ada 2 anak pun org dah sebuk tanya bila nak tambah lagi....ingat kilang ker.. main tambah jer...

tapi bila pregnant for 3rd .. boleh siap ckp wah aktif eh korang...

mmg rasa nak cili jer mulut dorang

tapi selamba i ckp rezeki tuhan nak kasi...

for me soalan pregnant adalah soalan yang amat sensitif walaupun dah ada anak. tak tahu kenapa. esp kalau org yang tanya then gelak-gelak... emosinal tau

yatie.. sawanila.com

Mrs Tamziz said...

Ina dearie....
sabo je la kan....biasa la mulut they all ni kan tak reti duk diam...ada ada je kan...masa tak kawin, asyik tanya bile nk kawin, bile dah kawin bile nk ada anak, bile ada anak,tanya plak bile nk tambah...bosan kan..
like me, skang ni org plak duk bz tanya bile nk ada anak pompuan plak..i mmg agree with yatie bcoz soklan pregnant ni mmg sensitif eventho skang ni kite dh ada anak kan....tanya2 n gelak...sakitkan hati rase...

lama2 pegi mampus la kan dgn pertanyaan org...yg penting tuhan tu maha kaya n adil..setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya...

so...lantak pi la Na dgn org2 yg menyakitkan hati ni...yg ptg Na happy k!!

farish H said...

anoyying gile kann huhuk

Cerita Cici said...

hehehe...cici bru je dpt soklan tu tadi.....skrg kan kwn2 mcm pegnen serentak...pehtu tetiba ada kwn tny ci, 'eh ci bila nk pegnen ni?'
Like 'hellooo' anak ci bru 9 bulan okeyyy....hahaha....
Yup...ini urusan Tuhan...org yg tnya sbb concern lain dr org yg tny sbb nk rendahkan kita....

MzRose said...

sabar yer ina...aku yg belum kawin ni pun hari-hari org duk tanya bila aku nk kawin..dah naik muak dgn soalan tu..kita hanya merancang tp Allah yang menentukan..tabahkan diri..sabarkan hati!!

hanimichi said...

btol tu..
me oso fedup with soklan yg start dgn "bila lagi...."
semua tu kan kuasa Allah..
sapa la kita nk persoalkan benda2 camni..