Monday, August 24, 2009

Paranoid?

Kebelakangan ini saya tersangatlah paranaoid terhadap H1N1. Saya tak tau kenapa saya rasa semacam. Lebih2 lagi bila berdepan dengan ramai orang. Saya jadi geisah dan mula rasa nak periksa suhu badan saya. Dalam sehari saya memeriksa suhu saya lebih dari 10 kali...Banyaaaak tu! Saya rasa saya agak melampau. Bila rasa panas sikit saya dah tak senang duduk. Aircond saya padamkan sebab takut demam. Bila di periksa suhu badan paling tinggi pun 37...Tapi saya rasa tertekan. Bila pening saya jadi risau. Saya cuci tangan sampai rasa pedih2 tangan n jari2 saya. Bila bersin sekali saya rasa semacam je. Lebih kritikal lepas tarawih saya dpt selsema.Oleh itu saya pun pergi berjumpa doktor di SJMC. Saya buat check up segala. Alhamdulillah saya OK. Doktor sarankan saya pakai mask jika saya ingin elakkan dari dijangkiti.
Tapi bila saya mula pakai mask, lain pulak jadinya. Saya jarang bersosial di hari sabtu ahad. Tapi disebabkan nak beli brg untuk berbuka n sahur saya terpaksa keluar jugak di hari sabtu dan ahad. Makkkk aiii! ramainya org. apa lagiiii...saya pun pakai la mask. Tapi bila saya pakai mask semua org(almost 90%) pandang serong mcm errr grrr mmmm yuksss! pada saya... mcm mana tu? bila saya masuk apa2 kedai SA mcm nak layan tak nak layan je. Mcm mana nk educate masyarakat kita ni agaknya. mcm tak best je pakai mask ni. tp saya terpaksa sbb saya terllau paranoid.

11 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

pakai je kak tuk keselamatan diri =)

MzRose said...

jgn jd terlalu paranoid sbb minda set kita mudah kena penyakit..so mmg akan mudah la kena..buat xtau jer..kuatkan semangat..insyaallah minda dan tubuh akan lawan segala penyakit..Alhamdulillah..aku langsung xde demam, selsema atau batuk walaupun hari2 jumpa org ramai kat The Mines ni..hehehe...

Puspita said...

Bila pakai mask. terasa macam jadi jururawat kat klinik2 atau pun doktor gigi...hehehe

intan payung said...

Org mesia mmg camtu..bile kite pakai mask diorang tgok semacam. h1n1 da siriez pon diorg tak kesah.. ish2 susa kan..

*ayu* said...

u x paranoid..u're doing the right thing.. its our people.. i g carrefour.. ada pakcik tu tego n gelakkan my niece n nephew siap kata.. "apa yg dlemaskan ngan budak2 tu sekali.. kalau nak mati..mati jugak"

boleh?

Arlina Rosli said...

to nuar: Yap...jom pakai mask.

to rose: gud for u.

to puspita: pasni nk lukis smiley kat mask.

to intan: mmg susah nk educate org2 kita. haiihhh...

to ayu: ada ke patut? pakcik la mati dulu...sbb da tua+tak pakai mask.

Niza @ Anis said...

msian mmg cmtu sis.i went back to my dad's hometown yesterday.kitorg sume pakai mask,n sume org in the town mcm pndg serong.tp takpe.as long as we concern much about this serious pendemic disease,n care about it,then its ok.biarla org yg x concern tu =)

kita pakai,xrugi pape ,rite ;)

Yusra said...

Salam,ina.
yusra pun pernah dipandang sebegitu rupa time pakai mask kat khalayak ramai..paling kelakar,adalah mamat² segroup gelarkan kitaorg ni transformer..hampesss je! =)

:: vErde+hAzizi :: said...

pedulik kan babe..its ur health u r talking about...klo sakit ade dorang kesah pasal u...huhuhuhu...

n alhamdullillah bulan rahmat kan case pon dah semakin berurangan

Arlina Rosli said...

to niza: u r rite dear. i heard bout ur investment lalingg..wahh!

to yusra: tranformers pun transformers la asal selamat...

to verde: yap...pedulikan...get used oredi. plus ive coloured my mask wit smiley..hehhe..
alhamdulillah da makin kurang. semoga lebih baik lagi.

a m l y n y x said...

hi there!
talking about mask, yes! mcm kena sakit serius je kan klu pakai plain mask tu.hehe y not u look at this blog, jual cartoon @ colorful facemask! http://ucu-e-shop.blogspot.com

**oops! adakah i menyampuk dgn tiba2? :p

btw, salam kenal to the owner & others :)