Wednesday, July 29, 2009

Tips mascara saya

Sebenarnya saya adalah penggemar mascara. Dan saya punya puluhan mascara dan mungkin sudah mencecah ratus. Tapi saya hanya pakai mascara dari hari pertama saya buka hingga 6 bulan sahaja. Itu tips yang saya belajar dari beautician yang mengajar di Akademi saya.
Dari dulu lagi saya suka kan heavy n thick eyelashes. Mmg mudah jika kita pakai false eyelashes. Tapi kadang2 kita juga boring pakai falsie kan...so, mascara adalah jalan yang terbaik. Ada setengah org suka pada eyelash extension. Tapi saya tidak selesa.

Ini dari bodyshop. Amat sesuai pada sesiapa yang suka pada bulumata yang panjang tetapi separate.

Dari kiri Lancome, Dior and Sasa. Daripada 10 saya bagi 9. Tapi Sasa second edition mmg da tak serupa dulu. Takde ummmphhh laaa.

Loreal and Dior adalah my very favourite. Cant live without these 2 mascara. janganlahh nanti dicontinue kerana saya amat menyintainya. Sbb tu saya selalu simpan stok.

Untuk kesan lebih Dramatic Pilihla yang ini... saya bagi 6/10 sebab kena tekun apply baru meninggalkan kesan.

Yang ni pun bagi effect yang bagus. tapi saya jarang pakai. pakai jugakla depend pada mood sbb terlalu byk pilihan.heheh...

10 comments:

Fadhlina Budiman said...

Arlina,
Tq for info..

Kebetulan i tengah mencari maskara skrg.

I think Dior mascara would be my first choice..
=D

rizz said...

shntek!

Arlina Rosli said...

to fadhlina: Dior blackout mmg best. tp depend la u suka mata u jadi mcm mane. i suka eyelashes jadi thick n velvet look.

to rizz: apa yg cantek nya? mascara kah?

AmY-AdLi said...

oh oh.. memandangkan akak byk mascara..
sy nk tnye.. mascara mane yg mmg melentikkan bulu mata..??
bulu mata sy dah cukup panjang.. cume x lentik jek... ble dah curl pn lame2 dier straight balik..

Arlina Rosli said...

hai amy, apa brand utk curl pun bagus. tp yang penting teknik u apply mascara tu.
akak suggest sasa n anna sui volume yg besar jgn yg kecik.

hanimichi said...

maskara with hanimichi...
adoi..tersangat kontranya..
but anyway, thanks sbb kenalkan sy dgn dunia maskara..will try to get used to it..

intan payung said...

best nye banyak mascara :) patut la akak vouge sentiase ;)

wink2..

Mrs Tamziz said...

rasenya...kak ida pun kena apply la...mascara ada 3-4 gak tp malas nk menenyeh plak...hehe

:: vErde+hAzizi :: said...

hmmmm..nk try la diorshow yg u recommend kn...tp among sume2 tue paling suke mane?

Arlina Rosli said...

to hani: welcome to my world!

to intan: wahhh bocor rahsia aku!

to kak ida: tenyeh! jangan dok tenyeh! mesti cun pas tu. kedip2 sikit sale masyukkkk!

to verde: dalam byk2 sy amat lah suka pada loreal shocking volume tu...tapi skrg byk yang baru tak sama masa mula3 kuar dulu.mcm sasa gak. tp dior tu bagus sbb maintain...nama lagi dior kan... bila kta nk solek2 ni? ntah la... busy sgt lately ni..tp tetap akan mekap2 jugak...