Friday, July 17, 2009

Kabooooooommmm!

Kalau nak tau apa yang saya alami untuk terus berada dalam kerjaya(business) saya...Hahaha! Kepala selalu rasa nak pecah. Berdepan dengan pelbagai karenah... Dengan supplier(kita nk tolong org sama kita-kalau tak da cari lain bangsa!) yang selalu lambat deliver... Janji lain tiba buat lain! Huhhhhhhhhhhhh! Dengan clients...ohhhhhhhh! from the step 1 research 2propose 3blaa 4blaaa blaaa! tuptuptup org lain dapat.Pheww! Senang hati org tu! Tapi ada gak clients yg bg pojek tp lambat gilaaaaa bayo! ohhhh! Dengan staf(i know u guys gonna read ths). Tolong la kreatif sikit. Fikir lebih sikit. Saya tidak la rasa saya selalu betul tapi tolong laaaaaaa! ooooppssssssss! bukan semua yg ada prob ok! Tapi pada sapa2 yg terasa tu please la!
Meh nak share dgn satu cerita ni...
Dulu saya pernah kerja kat satu kolej. I buat keje mcm anjing. pada hal i mase tu patut wat system saje. patut ngajar saja. tapi keje admin n clerk semua i buat. fotostat pun i buat. marketing pun i buat. kalau masuk lambat sbb pegi klinik sbb period pain kena bambu(ada ke saya bambu staf saya? rasa mcm kena buat la! tapi bukan semua ok)...saya wat mcm2 keje walau pun ayah saya chairman kolej tu!!!
So, mari kita muhasabah diri kita ya... Kita bukan selalu bernasib baik. Hargailah apa yg kita ada. Saya hargai anda semua dan selalu nk grow old together!

5 comments:

Abrahyn said...

mmg sometimes its very difficult to make our subordinates understand how to work properly...susah nk explain, what i do understand how u feels..me also having the same prob..

rizz said...

akak.no akk bpe? nk tnye sal mekap huhu

rizz - 0177994289 msg eh

Arlina Rosli said...

hai rizz...ths is the number 0123588999..tq

hanimichi said...

sesungguhnya Allah selalu bersama org2 yg sabar...
i'll always pray for your success..

Arlina Rosli said...

to abrahyn: mmg susah n stress.

to hani: tq dear!