Thursday, June 4, 2009

Undefined Fatal Error

What a verrry serious title isnt it?
Inilah error yang kuar kalau i buat programming C++ kalau tatau la apa error nya. mmg kena track down la..
Ini lah yang berlaku masa i make up this beautiful girl. 1st time in my life ever, masa mekap pengantin, ayah n pakcik2 pengantin yg duk dlm bilik menunggu sama n melihat serta memberi komen pada mekap pengantin.

I xde la nk make over over over since i knew tht the bride is a ustazzah. Takkan mata nk letak heavy eyeliner.
eyeliner pun x apply, kening pun tak usik, lens xpakai n original eyelashes wit lite mascara.


tup
tup
tup




tup...


Bila siap n keluar dari bilik, mmg byk bahasa sumbang n suara kurang adab sehingga menuntut pengantin menitiskan airmata.


Woman says: wow! cantiknya...
Man says: Mcm jembalang,polong,hodoh lebam!

Apa hak u nak spoil prasaan pengantin tu?
Semua makeup artist pun berdepan dgn comments n critics, tapi bkn dgn mengguris perasaan pengantin begitu.Mmg org dari zaman paleolitik ka?
What say u?
Bride's full picture.

14 comments:

Mrs. Hakim said...

i rasa ok jer.. juz nice.takdelah melampau pun.. lgpun hari bahagia dia.sekali seumur hidup,insyaAllah.. takkan nak nampak pucat kusam jer??oklah ni berseri sketkan???

apa punya orang la..kesian pengantin tu kan arlina.apapun tahniah kat u..good job dear,i like !!!

isabelle said...

kalau dah namanya mulut org...

hmm... u did a very good job.
very light make up, yet very nice.

betul kata mrs hakim.
xkan la hari bahagia tu nak nmpk mcm hari biasa je?

kalau dah ikut syarak sgt, baik buat akad nikah je. xyah kenduri bagai.
pengantin pompuan, pakai purdah je. baru betul x display kecantikan kat lelaki ajnabi lain.

Arlina Rosli said...

tq verry much.
i da biasa da kena komplen. tp jenuh i cari tang mana tebal n lebam sbb i nk betulkn tp tak jumpa. fatal error betul.
kesian pengantin.

Arlina Rosli said...

to isabelle:
yeah u are rite.
tp i xtahan dgr dorg meninggikan suara n ckp menengking2.

pengantin hanya nk lite touch dan i did.

susah betul keadaan mase tu!

si G.E.D.I.K.S said...

kesiannyee..
kalau x suke pun x payah la ckp time2 tu kan..
mesti sedih sgt kalau jd pengantin tu..
untuk nampak cantik depan mata org lain tu tak salah rasenye dr segi islam asalkan menutup aurat ..
tp u did a very good job kak ..

abrahyn said...

i agree with mrs hakim & isabelle...

Fadhlina Budiman said...

For me,natural.Skrg org mekap pun tak heavy mana pun,prefer natural look.Plus tu kan trend mekap skrg kan kan kan..

Anyway,i like the looks.You go girl!!

saudah said...

well i love it.. sweet je pengantin ni..sesuai dgn gaya ustazah..

agaknya org yg komen tu teringat kat maya karin kot dlm filem hantu tu..kan dia lawa masa tu?

Arlina Rosli said...

to si gediks:
tq dear... i pun wonder nape jejantan tu nk ckp mcm tu. tp kami da figure out da...rupanya dorg tu org politik yg mental!

to abrahyn:
tq very much.

to fadhlina:
yeah u r rite.i mekap natural saje since dia tu ustazzah xkan nk heavy ala2 gothic pulak.
tq anyway!

to saudah:
tq! haahahhaahh!

shada JD said...

i didnt see any heavy make up!
plus very light sangat,mcm hari2 i ke kelas saje.

maybe yang komplen bagai tu sume tak suka mekap,like mekap ni undang fitnah etc.but let's think positive.this is her big day.and this kind of make up takkan buat org rasa terangsang,teruja ke (unless pervert) kan?

*sigh*

i think ustazah ni tak pikir bukan-bukan utk mekap.just utk nampak berseri dan disayangi suami.

too bad,there are still many shallow minded people out there!

Arlina Rosli said...

to shada JD:
yep! pity bride anyway!

:: vErde+hAzizi :: said...

huhuhuhu...seriously i dont find anythg wrong...
people with their hatred life heart n soul!
sabar je babe...janji niat u ikhlas n yeah sian kat that bride...dah la its her wedg day...nape nak spoil the mood for the bride ;(

Arlina Rosli said...

to verde: tu laaa. bengkak mata tu.

ynadona said...

yes kak arliana.sometimes kita mekap dah ok2 tp mulut yg lelaki2 tu terutamanya org tempat kita ni mulut memang laju tak hengat (sori to say bukan nak kutuk org kg sendiri).kalau mekap tak semenggah dikata lak tak buat keje elok2 bayar mahal2 tp bila dah buat seteliti dan sebaik mungkin, dikatakan tebal lah, palsu lah, over la..haih.macam la kita ni x tahu buat kerja kita.silap2 bagi berus kat dorang suruh dorang buat camne yg dorang rasa cantek sgt tu .kekadang bukan takat pengantin je terasa, mak andam yang tgh berkemas tu pon boleh sentap.tp semua tu pengalaman.nak maju telinga ni kena tahan kritikan je la.neway nak maju ni kena saling support each others bukan nye menjatuhkan bangsa sendiri.