Tuesday, May 19, 2009

Murah Mahal?

Hai! What a busyyyy week ths week.

Since ada email yang terima minta my advise ttg what brand shud u buy...what the best shoes? what the best lipstick?? what itu n ini...



So here we go (ikut selera i ya)...



Like what i used to say before, i tak kisah pakai branded stuff or not, asalkan selesa. Ada benda kita kena jaga ada benda boleh2 aje!



Skincare:

Skincare mesti guna yang sesuai dgn kulit. Sebab kalau salah guna nnti padahnya berpanjangan n bole jadi pimples or gatal.

Me: of course i guna redglow+dior hyraction+dermalogica



Makeup:

I slalu campur2 makeup. tapi kalau nk tanya apa yg terbaik...phew pannjangggg!

Makeup base: Shu uemura + MAC

Foundation: Dermacolor

Loose Powder: Loreal + MAC

Eyebase: MAC + Bobbi Brown

Eye color: apa2 pun cantik

Eyebrow: apa2 pun ok

Eyeliner: MAC engraved

Mascara: Sasa

Blusher: MAC mineralize

Compact powder: MAC Blotting powder



Baju n Suar:

I dont mind pakai baju apa pun. I ada 5 wardrobe bajuuuu... campur la.Mydin pun bole. tak kisah la kan tapi i ada byk collection from ZARA, Topshop,Dorothy,Mark n Spencer,British India n Mango. Banyakk tu maknanya baaaanyaaaaaaak... Yang branded mcm BCBG ke Aigner ke Farah Khan ke Ferragamo ke ada la jugak. Tapi kalo setakat beberapa helai tu tak dinamakan koleksi la kan.. Tapi I mmg suka ngn Farah Khan n Tibi. Tapi mahal dong. Kalau ada function ngn Royal bole la beli lagi....heh!



Handbag:

I ada byk jugak la koleksi designer bags. I tatau nape i xbape tukar2 handbag. walaupun ada dlm koleksi tp i pakai satu handbag tu utk sminggu. Minggu depan baru tukar. Malas kan?

These are the brands: Ferragamo of course my fav! Tods, Aigner,LV(baru ada 3 bole tulis ka?),Gucci,Bally,Loewe.

Tapi masih termimpikan Ferragamo Alli skin...nakk nakk nak!

Tapi ada jugak few collection frm Guess and Roxy!



Purse:

Bagi i purse mestilah yang terbaik sbb i tak slalu tukar purse. I bole pakai the same purse up to 5 years.

So my purse(latest) is Hermes. I pernah pakai dari dulu padini, renoma(kejap),guess and ferragamo!

Tu ikut susunan dari sekolahhhh! tak byk sbb i xsuka tukar purse!



Footwear:

I suka pakai wdges.tak kira la ke mana. Nak bagi suggestion kat u all pun susah sbb i mmg suka beli n mcm2 brand jugaa. Tapi yg comfy me since i ni berat org nya, i suka lewre,enzo,nine west,ann klein(my fav)...
Kalau shoes i prefer Bally n Ferragamo.Comei. Tods ok jugak la!

Tak sangka my blog ada follower jugak yg antar emeil minak itu ini. So sorry guys sbb i ni busy sket. So pada yang nak tgk shoes collection n handbagsss. Nanti ada mase i buat entri tu yaa... TQ!

4 comments:

Liyana Safra Zaabar said...

wow wii

Red Mummy said...

emmm

tersedak jap baca

ye cikgu

ai follow uuuu

Ceera said...

dasyattttttttt...

tangan baju yang dasyat.. tang lain saya tak heran, hehehe..

Arlina Rosli said...

huhuhuhuuuuu!
meniup smangat membazir uanggg!