Monday, March 23, 2009

My Passion Become My Income

No caption picture...Heh!
Just to share my enthusiasm. I love to color people's face...so much seronok n fun. Lagi2 kalau customer berpuas hati. Of course la kebanyakan nya berpuas hati kalau tak takkan dorg nk i mekap pulak kan...dorg da tgk my portfolio, so yang berkenan la yg hire i sbg their makeup artist. isnt it?
To those yang nk book i ths year ...im so sorry sbb my schedule da hampir pack... tp depend la. kalau jadual i tu kena mengajar, mayb i bole hand over je pd my team. dorg makeup pun sama gak mcm i makeup kann ... nama lagi team kan?
Gambar kt bawah ni i makeup simple. Mata pakai lite eyeshadow which is xsesuai ngn mata i. sbb nampak kecik. tp pd yg suka mata dia nampak kecik bole try lite color eyeshadow.





I mmg tersangat suka mekapkn org. Kalau demam bole kebah la kalo nk kena mekap kn org. Kerja yg kita buat dgn passion ni mmg fun sbb kita make money melaui hobi kita kan. Tiada paksaan...
Mulai MEI. I akan adakan kan kelas Mekap Pro utk yg betul2 nk mengandam. I akan ajar cara i mekap frm A to Z. 50hrs of course. sebulan da bole complete.
Ramai student yg mula2 join bengkel mekap i then jadi mak andam part time. dorg ckp bole dpt 500-800 per month. itu sungguh menyeronokkan.
I mula2 mekap bout 10 years ago. Dulu mekap main2 ngn kwn2 yg nak gi dinner mase belajo. Dari situ praktis,praktis....
Ok then!
Love n Hug!

2 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

babe i love the make up ur fren kat tengah tue...eye make up die...n pucat effect...perfect! it is soooo me!

Arlina Rosli said...

heheh.tq dear!