Sunday, January 25, 2009

Happy Chinese New Year!

Happy Holiday people.
Zhu Nimen Xinnian Kuaile.
Selamat bercuti.

Rindu pulak time bercuti di Shanghai. I love Shanghai so much! Seronok tgk org di sana yang rajin bekerja dan rajin berusaha!

They motivated me a lot. Rasa mcm nk pergi lagik.

Baru2 ni(2 days ago to be exact!)... Me n my frens browsing kat KLCC. Lepas having lunch, kami pusing2 cari brg... Lepas penat berjalan we all berhenti minum di Haagen Dazs. Kakma having hot choc, ano n me share banana split (Uhh cudn't stand the stoberi cheescake)...

Nak dijadikan cerita laa...Masa tgh duduk sembang while waiting for the ice cream, I nampak satu family with 2 kids. Anak yg plg besar mayb baru 5 tahun dan yg kecik 2
3 tahun. Both are boys! Si abang keluar dari Toys R Us menangis sbb xdpt apa yg dia nak...
I pun ckp pd my fren... Masa i kecik dulu i pun pernah nk toys tp parent refuse to buy...
So, someday kalau i ada anak, i xnak bwk anak masuk kedai toys kalau xnk beli. Kesian! yelaa kids...dorg bkn faham.

Berbalik pada family tadi...Si abang dah reda menangis ayah pujuk. Pastu nk mkn KFC pulak. Mak dia pegi beli. mayb 2-3 ketul nugget! What a pity. I betul2 kesian. Mmg nampak parent dia nk save budget. Which is ok walaupun bajet tp still bwk anak jln2 n have fun!

Bertambah sedih lagi... Mak bwk keluar bekal nasik n mkn dgn nugget KFC makan ramai2. I xboleh pandang dah.. Rasa kesian dan rasa bersyukur dgn apa yg ada. I xnak pandang lagi dah... tak sanggup. Rasa mcm kasih ibu dan ayah yg membuak2 dlm family tu... Lebih kurang 10 minit kemudian time banana split i dah sampai..I ngn ano mkn sambil sembang2... tiba2 i rasa mcm ada org dtg dekat...
Can u imagine? Si anak td tu dtg pada kami dan buat muka yg seolah2 terliur sgt2 dgn ice cream yg kami mkn. Breath-taking! i terkedu. No appetite! What shud I do? Buy tht boy some ice cream? Nanti parent dia rasa marah pulak. Or what?

What wud u do if u were in my shoes?

No comments: